Euran muinaispuku on hautalöytö v.1969. Kauttuan Luistarissa kaivettiin esiin hautoja vanhalta kalmistoalueelta. Alueelta löytyi hauta, joka sisälsi kaikki korut, jotka nyt nähdään Euran muinaispuvun koruina. Tutkimustyötä johti Pirkko-Liisa Lehtosalo-Hilander. Muinaispukutoimikunta perustettiin v.1976 puvun rekonstruointia varten. Puku saatiin valmiiksi ja sen julkistamistilaisuus pidettiin Euran Pirtillä v. 1982. Vuoden 2002 kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa toimikunnalle annettiin PRO EURA-mitali.

Pukuja alettiin valmistaa paikallisten naisten voimin julkistamisjuhlan jälkeen, koska kysyntää alkoi ilmetä. Pukuja on parinkymmenen vuoden aikana valmistettu yli 70 kpl ja niitä on toimitettu eri puolille Suomea sekä myös muihin maihin.

Puvun hinta on koruineen n. 3 000,00  euroa. Hinta määräytyy sen perusteella, haluaako puvun kankaina vai aivan valmiina. Myös lankoja voi tilata ja kutoa puvun ja nauhat itse. Tällä hetkellä koruja valmistaa Kalevala Koru, puvun langat kehrätään Pirtin Kehräämössä ja värjätään Wetterhoffilla.

Korusto 
- Kaksi isoa kupurasolkea, jotka kiinnittävät vaippahameen Soljista riippuvat kulkuset.
- Kaulalla on kaulanauha, jossa on arabialaisia rahoja ja niiden välissä helmiä.
- raskaat rannerenkaat
- neljä sormusta
- komea koristeltu
- puukontuppi, jonka sisällä oli pieni puukko.

Alusmekko
- sininen indigovärjätty, palttinasidosta

Vaippahame  
- kanervalla koivunlehdillä värjätty, lisäksi annettu indigokastelu
Vaippahameen ylä- ja alareunaa reunustaa kolmivärinen  lauta-nauha. Vaippahame on toimikassidosta.

Esiliina 
- nokkosella värjätty. Toimikassidosta.
Reunassa on ns. putkihulpio, joka muodostuu kudottaessa ja tukee reunaa.
-Esiliinan helmaa koristavat spiraaleista muodostetut kuviot.

Puku sai osakseen erikoishuomiota, kun eri naisjärjestöt lahjoittivat puvun presidentti Tarja Haloselle ja hän esiintyi siinä itsenäisyyspäivän juhlassa v. 2001.